Blog


Хайп комюникейшънBlog • Да напуснеш Instagram. Историята на Есена О'Нийлl, която от Instagram звезда се превръща в най-големия му противник

Да напуснеш Instagram. Историята на Есена О'Нийлl, която от Instagram звезда се превръща в най-големия му противник

Млада блогърка, имаща над 690 000 последователи в Instagram и 250 000 в youtube, решава да повдигне завесата на перфектния си Instagram живот.

18 годишна, австралийка с тяло и тен на сърф богиня, Есена О‘Нийл живее мечтания от много момичета по света живот. Красиви дрехи, снимки на плажа в цветен бански или в парти рокля преди вълнуваща вечер. Изкарва прехраната си чрез рекламиране на различни стоки и услуги, с които позира.

Изненадващо за всички свои почитатели, на 2-ри ноември тя качва своето последно видео, в което аргументира решението си да напусне социалните мрежи. Изтрива 2000 снимки и сменя името на профила си на „Това не е истинския живот“. Останалите в профила и снимки, получават нови описания, разказващи историята зад тях. С няколко лесни стъпки Есена събаря драматично декора на перфектния си Instagram живот. Така например една от снимките, в която позира небрежно на плажа бива описана със следната случка; „Тук направих поне 100 кадъра, за да изглежда коремът ми перфектен и крещях на по-малката си сестра да не спира да снима, докато не получа кадър, с който да се гордея.“

Във видеото тя обяснява, че е живеела в постоянно очакване на одобрение в социалните мрежи. Всяко начало на деня и започва с часове преглед на коментари и анализ защо дадена снимка е събрала по-малко харесвания от друга. След това се насочва към профила си в Tumblr, за да отговори на всички въпроси и към коментарите на видеата си в Youtube.

Живеех в една система, в която логиката беше; Ако гените ти са допринесли за това да си красива, значи си по-важна“.

Тя разказва, че е прекарвала часове, в които гледа снимки на красиви жени в Instagram и е мечтала да бъде като тях. „И когато станах една от тях продължих да съм недоволна от себе си.“.

На някои от снимките призовава момичетата да бъдат по-пестеливи в доверието си. Самата тя с лекота е печелила по 1000 австралийски долара за пост, в който пие детоксикиращ чай във ваната.

Есена се е впуснала в ново начинание, лансирайки своя сайт „Let’s be Game Changers”, където вече има публикувани 4 видеа, в които се появява без грим. Дали това не е поредният хитър ход на умно момиче, което успява да улови духа на времето с лекотата на мастит маркетингов експерт – времето ще покаже. До тогава не забравяйте, че нищо не е такова, каквото изглежда.


търси
Категории
Архиви