Новини


Хайп комюникейшънНовини • Камен Донев представя за първи път своя нов проект във Варна

Камен Донев представя за първи път своя нов проект във Варна

На 3-ти и 4-ти декември майсторът на моноспектакъла, Камен Донев, за първи път ще представи във Варна концерт-спектакъл съвместно със своята група "Оркестърчи" .

Гениалният актьор, който не спира да пълни залите в София и страната със своите представления за народното творчество и просвета, поднесени от колоритния му образ на учителя и професор Донев, ще изпълни заедно с група приятели любими свои песни.

„Камен Донев и Оркестърчи пеят любими песни” е съвместен проект на артиста и ръководителя на група „Булгара” Кирил Добрев, като общата им цел е да се акцентира върху родния фолклор в най-чистата му форма. Заедно с Камен на сцената на Зала 1 във ФКЦ - Варна ще излязат и музикантите Дани Милев (китари и вокал), Невена Цонева (вокал), Криста (вокал), Милена Караджова (вокал),Людмил Стойнев (цигулка), Атанас Душилов (клавир), Димитър Тишев (кларинет), Радослав Славчев Riveman (бас китара)  и Кирил Добрев (ударни).

За своя последен, до момента, проект, Камен споделя: „В концерта съм събрал мои любими песни от няколко фолклорни области в България. Включено е творчеството на  Борис Машалов, Кайчо Каменов, Гюрга Пинджурова и други известни народни певци.” Камен признава, че „Оркестърчи” е бунт срещу чалгата. „Това е моя мечта от малък. В репертоара има и две цигански песни. Това, което искам да „щръкне”, е нашият фолклор в чист вид, без екстравагантност, излишни модернизми, глупави аранжименти и интерпретации. Именно за това аз и моите приятели изпълняваме песните максимално внимателно, вълнуващо и сърдечно, а когато се види, че правиш нещо от сърце, хората го оценяват. Освен, че правим всичко от сърце, представяме пред публиката на ново нещо, което е вълнувало и винаги ще вълнува хората. А аз знам, че народното творчество продължава да вълнува всеки българин -  виждам го в залата, по реакцията на гостите – хората си тръгват доволни.”, допълва именитият актьор.

Заради големия интерес, спектаклите във Варна ще бъдат два. Актьорът ще гостува в Морската столица на 3-ти и 4-ти декември от 19:00ч. в Зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна. Билети за събитието се предлагат на касате на ФКЦ – Варна на цена от 25 и 30 лв.


търси
Категории
Архиви