Новини


Хайп комюникейшънНовини • Теодосий Спасов, Димитър Бодуров и Сандип Бачатря представят Project PULSE във Варна

Теодосий Спасов, Димитър Бодуров и Сандип Бачатря представят Project PULSE във Варна

 

На 30-ти август, неделя, от 20:00ч., Градска художествена галерия - Варна ще диша музика, а причината е предстоящият концерт Project Pulse, в чиято основа стоят Димитър Бодуров (пиано), Теодосий Спасов (кавал) и Сандип Батачаря (табла). Спиритуалността на древна Индия, лириката на Българския фолклор и търсещият дух на съвременния европейски джаз се събират, допират, допълват, за да се разделят след този кратък миг на единение, разказвайки история. История за пулса на образите, думите, логиката и сърцето. Един емоционален разказ в звукови пейзажи, импровизации и пулсиращи ритми.  

Така организаторите описват музикалния експеримент, който варненската публика ще може да чуе като част от турнето на тримата музиканти на световната world и джаз сцена, което стартира именно от Морската столица на 30-ти август. Майсторът на българския кавал – Теодосий Спасов си партнира в този проект с родения във Варна Димитър Бодуров. Бодуров завършва джаз пиано и композиция в Ротердам, Холандия, след което бързо установява своето място на холандската и европейска джаз сцена. Носител е на редица награди и активно концертира из Бенелюкс, Германия, Австрия, Франция и България. Несъмнено щипката екзотика в този проект е участието на индиеца Сандип Батачаря, който е сред най-уважаваните изпълнители на табла в класическата индийска музика. Потомък на уважавана музикална фамилия, произхождаща от Бенарес - един от най-старите културни центрове в северна Индия, той наследява титлата Bhatta от дядо си. От ранна възраст се учи от най-големите музиканти в индийската класическа музика като Закир Хюсейн и Рави Шанкар. Артистичният живот води Сандип до Амстердам, където повече от 20 години работи както с големи имена от холандската джаз сцена, така и с познатите на всички меломани Jan Garbarek, Mari Boine, и Saiknhо Namchylak.

Тримата дебютират като колектив през 2012, но едва тази година ще излезе техният първи албум. След Варна, Project Pulse ще бъде представен на Аполония в Созопол, а след това и в Стара Загора, Пловдив и София.

Несъмнено концертът ще бъде сред най-виталните музикални събития на това лято и е задължителна спирка не само на почитателите на джаза, но и всички, за които културният диалог и традицията на автентичния фолклор представляват интерес и вдъхновение.

Билети на място, непосредствено преди концерта.


търси
Категории
Архиви