Новини


Хайп комюникейшънНовини • Варненски бармани обраха наградите на Българската Асоциация на Барманите

Варненски бармани обраха наградите на Българската Асоциация на Барманите

Преди броени дни завърши XXV-тото Национално първенство на Българската Асоциация на Барманите, провело се в София и събрало за пореден път, да мерят сили, най-добрите бармани в страната.

Сред всички участници, с таланта си, блеснаха отново, представителите на Морската столица. Победителите са Михаил Цветанов (Cocktail Bar Cheers) и Иван Монев (Cocktail Bar Cheers) и Васил Колев, като първият грабна приза в състезанието на Monin, част от първенството на БАБ, в категория "Най-добър алкохолен коктейл", вторият – Иван Монев бе първи още при Квалификациите на БАБ и спечели  1-вото място в състезаниeто на Marie Brizard.  В генералното класиране  „златото”  отиде при Васил Колев, отново от Варна.

Ден след първенството на БАБ, Иван Монев си тръгна с голямата награда и в надпреварата на Jameson, където спечели и правото да представя страната ни в Дъблин.

 

Ето какво сподели за своята работа и страст един от призьорите:

Здравей Иван, разбрахме,че си спечелил две от наградите в София.Какви качества трябва да има добрият барман и какво ти помогна да пребориш конкуренцията?

Здравейте! Добрият барман трябва да бъде вежлив,контактен  и компетентен по много теми. Барът е място за забавления, приятна компания и добри напитки.На нашето работно място трябва да изглеждаме щастливи и да караме клиентите ни да се чувстват добре.Относно мен,основното мое качество,което ми помогна ,за да спечеля в двете състезания е упоритостта ми.В моята професия всичко се развива много бързо и за да бъдеш на високо ниво трябва да бъдеш упорит,да даваш всичко от себе си в работата,да трупаш нови зания и най-важото да имаш добър екип с който работиш.

До колко е важна презентацията на един коктейл?

Според мен,доброто презентиране на даден коктейл е изключително важно.Добрият коктейл  е комбинация от вкусове и представяне.Ние виждаме,докосваме,помирисваме и си създаваме впечатление за коктейла още преди да го опитаме.Всичко има значение.

 Имаш ли свой любим коктейл и ако да, кой е той? А коя е любимата ти съставка?

Аз съм фен на класическите коктейли и техните интерпретаци.Обичам да приготвям коктейли с уиски,а относно любимият ми коктейл,той е Негрони и е приготвен с равни части Джин,Вермут,Кампари и гарниран с портокалова кора.

Казват, че миксологията е изкуство. От къде черпиш вдъхновение и нови идеи за съставки,които да включиш в своите „произведения”?

Идеи идват от всякъде – природата,филмите,книгите.Информация за съставките,вкусовият им профил и това как те взаимодействат помежду си,черпя от готварски и бармаски книги.

Какво да очакват посетителите на Cocktail Bar Cheers за предстоящия летен сезон? Планувате ли промяна във вкусовете и добавяне на нови сезонни такива?

За всички наши клиенти и приятели подготвяме страхотни нови летни вкусове с преобладаващо плодово съдържание, които предстои да представим на 16ти и 17-ти май, паралелно с откриването на лятната градина на Cocktail Bar Cheers. Предстои страхотно парти на тема „Алиса в страната на чудесата”, по време на което ще презентираме и новите напитки.

 

 


търси
Категории
Архиви