Новини


Хайп комюникейшънНовини • ВАРНЕНСКИ КОКТЕЙЛ БАР ВЛИЗА В БИТКА ЗА WORLD CLASS™ – НАЙ-ПРЕСТИЖНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА БАРМАНИ В СВЕТА

ВАРНЕНСКИ КОКТЕЙЛ БАР ВЛИЗА В БИТКА ЗА WORLD CLASS™ – НАЙ-ПРЕСТИЖНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА БАРМАНИ В СВЕТА

WORLD CLASS е състезание, чиято основна мисия е да създава ново поколение талантливи бармани, които задават най-модерните и иновативни тенденции в миксологията, за да ги представят в най-добрите барове по света. Състезанието демонстрира от различен ъгъл съвременната и експерименталната коктейлна култура и има за своя мисия да вдъхнови и обучи майсторите на това своеобразно изкуство.

За първи път и България ще участва в престижния конкурс. Националният ни шампион ще бъде избран чрез състезание от 3 етапа. Началото на надпреварата бе поставено на 1-ви декември в столицата, където гостува Давид Риос – World Class барман на годината за 2013 г. В първия етап от надпреварата се включи и екипът на варненски коктейл бар, разположен в търговски център в Младост. „За мен World Class e вдъхновение и култура, която аз и моят екип ще се опитаме да предадем на хората - както на нашите крайни клиенти, така и на любознателните новаци, които често идват на обучение при нас. Мащабите на този конкурс, сплотеността на всички, участващи в него те карат да си мислиш, че не всичко е напразно и има смисъл. Смисъл да положиш основите на коктейлната култура в собствената си страна. Да видиш пламъка и одобрението на крайния клиент от положения труд. Да си барман (mixoligist) не е просто да смесваш алкохоли и сокове, а да създадеш краен продукт, удовлетворяващ крайния потребител не само вкусово, а и емоционално. В момента в света коктейлната култура изживява своята нова ера! Аз и моят екип ще бъдем част от всичко случващо се и ще направим всичко по силите си да запознаем и хората с тази магия!, споделя Борислав Илиев, съдружник в бара.

WORLD CLASS се провежда за 6-та година във вече 50 страни, като е единственото световно признато съревнование, в чиято основа е залегнала изключителна глобална програма за обучение с международно призната платформа. Тя издига на пиедестал тънкостите в барманството, като по този начин създава кариери в отрасъла. Връхната му точка са Световните Финали, когато след демонстрация на изключителни умения и чар, се обявява Барман на годината. WORLD CLASS е символ на световната коктейлна култура и еквивалент за топ качество сред бармани и ценители, като специфичното е, че за приготвянето на коктейлите в него се използват единствено супер премиум алкохолни брандове.

Краят и националните финали са през юни догодина. Трите предизвикателства, които се провеждат съответно през декември, февруари и април запознават участниците с три различни теми, свързани с барманстовото. След всяко предизвикателство участниците ще публикуват свои авторски коктейли на българския уебсайт на конкурса. Най-добрите ще вземат участие във финалната битка, а там регламентът е “Победителят взима всичко”. На този етап организаторите няма да издават повече подробности свързани с финала, но едно е ясно – журито също ще бъде от световна класа. Най-добрите у нас ще имат честта да се срещнат и да бъдат оценявани от доказани световни експерти в бранша, а победителят ще замине за Кейптаун, където ще представи България на световните финали, което само по себе си е постижение от световна класа.


търси
Категории
Архиви