Връчване на първите Baby Box във Варна от Карин дом

14 май 2021

1000 кутии с най-необходимото за всяко новородено подаряват от Карин дом в родилните отделения във Варна

Майка на недоносени близнаци e първата получила кутии по проекта, целящ осигуряването на подкрепа за бебетата и техните семейства.

По пример на редица европейски държави и родилките във Варна ще получават комплект с най-нужното за първите мигове на своето дете. Проектът Бебешка кутия е иницииран от Фондация Карин дом с подкрепата на Фондация Кахане и е  вдъхновен от финландския модел, където всяко семейство на новородено получава най-важните неща за първите месеци. Кутии ще получат всички семейства от болниците партньори без оглед на социален статус или други критерии за подбор.

Общо 1000 комплекта ще бъдат раздадени в СБАГАЛ „Проф. д-р. Д. Стаматов“ , МБАЛ „Света Анна“ и Медицински комплекс Майчин дом –Варна от май 2021 до  декември 2022г или до изчерпване на предвидения брой кутии. Кутията включва бебешки дрешки, одеяло, мека играчка, комплект козметика за бебето, еднократни пелени, дървено гребенче, дървена играчка, бебешки кърпички от памук, родителски карти на Карин дом за бебета от 0-6 месеца, създадени от специалистите на Карин дом и ваучер за една безплатна консултация с техния екип.

Днес от 11.00 ч. в СБАГАЛ „Проф. д-р. Д. Стаматов“символично бяха връчени първите кутии, а получател стана майката на близнаци от Варна – Русалия Йорданова.  Децата са преждевременно родени, но благодарение на отличната работа на екипа на неонатология на СБАГАЛ „Проф. д-р. Д. Стаматов“са в отлично здраве.

Контакти

ул. Селиолу 48А, 9000 Варна, България
Мобилен: 0898 62 63 73

E-mail: violina@hype.bg